Staklo za PVC stolariju

Staklo za pvc stolariju

Staklo za PVC stolariju

Staklo, po površini, zauzima najveći deo prozora, pa samim tim je i veoma važno. Staklo treba da pruži maksimalnu propusnost sunčeve svetlosti, čime se osigurava pravilno osvetljenje prostorije, što verniju reprodukciju boja, a pored toga potrebno je da omogući visok stepen toplotne i zvučne izolacije.

U zavisnosti od potreba kupca i namene objekta moguće je ugraditi različite vrste stakla:

flot staklo
FLOT (obično) staklo

– nosi naziv po postupku koji se primenju za njegovo dobijanje. Po tečnom metalu klizi rastopljenja masa, koja se potom postepeno hladi i dobija se staklo visokog kvaliteta, ujednačene debljine, ravne , paralelne površine, izuzetne prozirnosti i bez ikakvih deformacija. U osnovnu smesu se mogu dodati razne primese sto rezultira dobijanjem stakla različitih boja. Ovo staklo se danas najčešće koristi za zastakljivanje prozora, vrata, fasada i to u varijanti dvoslojnih termopan stakala u kombinacijama 4/12/4 , 4/16/4 itd. ili troslojnih termopan stakala u kombinacijama 4/12/4/12/4 , 4/16/4/16/4 itd. Debljina samog stakla moze biti 4mm,6mm,8mm,10mm itd.

Low-e staklo
LOW-E (Niskoemisono staklo) staklo

– jeste vrsta stakla koja je sa unutrašnje strane presvucena tankim Metalik filmom (filc) a sve u cilju poboljšanja termičkih karakterisitka. Taj sloj omogućava smanjenje prolaznosti toplotnih zraka kroz staklo dok istovremeno propušta svetlost, odnosno reflektuje toplotu natrag u pravcu njenog izvora. Što znaci da leti sunčevi zraci ne prodiru kroz staklo unutar prostorije, a zimi toplota ostaje zarobljena u prostoriji. Trenutno na trzištu se najvise upotrebljavaju dve vrste niskoemisionih stakala Clima-guard premium i Clima-guard solar. U cilju dobijanja još boljih termickih osobina termo stakla se pune Argonom (inertan gas bez boje, mirisa, i ukusa, neškodljiv za zdravlje).

Ornament stakla
ORNAMENT STAKLA

– nastaju preradom standardnog flot stakla i najčesce se koriste kao dekorativna stakla za zastakljivanje ulaznih vrata, pregradnih i sobnih vrata, kuhinjskih elemenata i prozora, garaža, izlozbeno reklamnih prostora, kupatilskih prostorija itd. Njihova prozirnost zavisi od gustine i strukture ornamenata urađenih na samom staklu. Postoji vise vrsta Ornament stakala a najčešće se koriste griz, katedral, delta i peskirana.

Stopsol stakla
STOPSOL stakla

– jesu vrsta flot stakla koja se izrađuju sa slojem za refleksiju svetlosti. Primena ovih stakala je najčešće na fasadnim elementima većih građevinskih objekata. Izrađuju se u raznim bojama najčešće braon, bronza, zelena, plava i siva.

Laminirana stakla
LAMINIRANA (Sigurnosna) stakla

– se sastoje od dva ili više slojeva stakla koja se pod pritiskom spajaju u posebnim pećima a između njih se postavlja laminirana folija koja održava staklo u komadu ukoliko dođe do njegovog pucanja. Ova stakla imaju široku primenu i mogu se postavljati kao gazišta, stakleni podovi i nadstrešnice gde se mogu kombinovati sa kaljenim staklima zatim kod raznih vrsta pregradnih staklenih zidova, izloga i terasa kao i šaltera u menjačnicama i bankama.

Zašto da izaberete Termoplast?

Zato što kreativni ljudi rade neverovatne stvari.

PLANIRATE NOVU PVC STOLARIJU?

Dizajn PVC stolarije

Dobro dizajniran prdnji izgled kuće daje pozitivan prvi utisak i otkriva ton ostatka kuće. Kao i ukrasna svetla ili fasada, prozori igraju važnu ulogu u izgledu kuće, pružajući pogled, svetlost i arhitektonski karakter.

ODRŽAVANJE PVC STOLARIJE

Produžite vek PVC stolarije

Održavanja i čišćenje PVC stolarije, veoma je jednostavno. Kao i svaka druga stolarija, PVC stolarija iziskuje održavanje, kako bi što duže trajala i zadržala svoje karakteristike. Da PVC stolarija traje što duže, redovno je održavajte.

ZAŠTO PVC PROZORI?

Prednosti pvc prozora

Jedna od najvažnijih stvari o kojoj treba da razmišljate prilikom renoviranja stana ili kuće su upravo PVC prozori. Oni štite od hladnoće, vrućine, zagrevanja i hlađenja i čine vizualni deo našeg domaćinstva lepšim i potpunim.