Prednosti PVC prozora

Šta je uopšte PVC?

Polivinil hlorid je plastomerni materijal koji je danas široko primijenjen u gotovo svim industrijama. Koristi se za izradu roletni, podnog linoleuma, odvodnih cevovoda, izolaciju električnih kablova i mnogih drugih stvari. On je ujedno i izvanredan materijal za izradu okvira prozora. PVC je vodo-nepropustan i loš provodnik toplote – što znači da će energetska efikasnost vašeg doma ukoliko odaberete PVC stolariju, biti znatno uvećana.

Lako održavanje, izdržljivost i termička efikasnost tri su glavne prednosti koje dajemo PVC prozorima i PVC stolariji uopšte. Prilikom odabira prozora treba posebno obratiti pažnju i izabrati one s manjom
U-vrednošću, jer takvi prozori imaju veću termičku efikasnost. Dodatna termička efikasnost PVC prozora postiže se procesom dvostrukog glaziranja prozora.

Trajanje pvc stolarije

Jednom ugrađeni PVC prozori mogu trajati čak do 40 godina i to bez većih oštećenja. Jaki vetar, kiša, snijeg i hladnoća i vrućina, prepreke su koje PVC prozori s lakoćom izdrže. Zato im dajemo prednost nad drvenima, jer mogu izdržati apsolutno sve vremenske uslove. Uz to, PVC prozori nemaju tendenciju truljenja, a održavanje je lako, jeftino i efikasno. Još jedna od prednosti je zvučna izolacija, koja je od velike važnosti, jer se danas mnogi stambeni objekti nalaze uz ulice koje su vrlo bučne tokom dana i noći. PVC prozori u tom pogledu smanjuju buku i do čak 70% samim tim omogućuju ugodniji boravak u vašem domu. Brinite za sigurnost vašeg doma uz PVC, jer se upravo naši prozori izrađuju s višestrukim tačkama zaključavanja unutar okvira.

Reciklaža pvc stolarije

Višekratna reciklaža takođe je jedna od brojnih prednosti PVC prozora, čime se smanjuje štetan uticaj na okolinu. Uz to, PVC prozorima dodaju se laminirane folije koje pružaju zaštitu od štetnog UV zračenja! Izaberite najbolje za svoj dom, birajte PVC prozore iz Termoplasta u Beogradu!

Prednosti PVC prozora

Lako održavanje, izdržljivost i termička efikasnost tri su glavne prednosti...

Termoizolacija

Pod terminom termoizolacija najčešće podrazumevamo termoizolacioni materijal, koji u svojoj...