Glavne karakteristike PVC stolarije

Karakteristike PVC stolarije i pogodnosti

Uopšteno ćete platiti više za PVC stolariju koja ima veća izolacijska svojstva i veću mogućnost da izdrži spoljašnje uticaje. Obično je najisplativije na duge staze da instalirate najbolju PVC stolariju koju možete priuštiti.

Višekomorni (i obično skuplji) PVC prozori imaju bolju mogućnost da zadrže prolazak vazduha oko okvira. Staklo za PVC prozore može biti jednoslojno, dvostruko ili čak trostruko, a može se tretirati premazom koji drži toplotu unutra tokom zime i spolja tokom leta.

Spomenućemo neke od vrednosti performansi koje treba uzeti u obzir, ali je i dalje dragoceno da se konsultujete sa nama da biste izabrali najbolji prozor za svoju situaciju i budžet.

Izaberite i naručite PVC prozore što je ranije moguće. Najjeftiniji prozori dolaze u standardnim dimenzijama možete ih odmah preuzeti. Prilagođeni prozori i prozori po meri koštaju više i možda će potrajati nekoliko nedelja njihovo pravljenje.Skoro svaki prozor zadržaće vetar kada je temperatura normalna. Međutim, kada živa padne znatno ispod tačke smrzavanja, mnoge vrste dihtung trake za prozore se skupljaju i stvrdnu, postaju krhke i eventualno pucaju. Ovo ugrožava propusnost prozora. Samo prozori najvišeg kvaliteta dobro rade kada temperatura pada ispod -17°C.

Faktori za praćenje kod PVC stolarije

Većina PVC stolarije nosi oznaku za ocenjivanje koja daje rezultate performansi za najmanje neke od sledećih faktora:

R-vrednost meri sposobnost PVC prozora da spreči prenos toplote – održavanje neprijatne temperature spolja i udobne temperature unutra. Što je R-vrednost veća, to je bolje.

U-vrednost (ili U-faktor) je u suštini inverzna vrednost R; ona meri tendenciju prenosa toplote. Što je niža vrijednost U, to je bolje.

Solarni dobitak (takođe nazvan koeficijent solarne toplotne energije ili SHGC) pokazuje koliko će prozor zagrejati sobu kada sunce sija. Solarna dobit je dobra stvar kada je vreme hladno, ali definitivno može povećati troškove klimatizacije tokom leta. Što je veći broj, veća je dobit toplote.Možete povećati energetsku izolaciju dvostrukog stakla tako što ćete ga naručiti sa argonom ili kriptonom između panela, a ne vazduha. Punjenje gasova obično košta više i može se dodati u vreme isporuke. Gas će iscuriti, ali vrlo sporo; nakon 20 godina prozor će zadržati 90% svog prvobitnog gasa.

PVC profili za PVC prozore

Jednostruki PVC prozori, sa jednim staklom u svakom krilu, su najjeftiniji tipovi, ali omogućavaju puno prenosa toplote, stvarajući ogromne troškove grejanja i klimatizacije. Kod starijih prozora se staklo obično drži na mestu sa slojem za zastakljivanje (git) spolja. Sa novijim prozorima u obliku prozora zauzmite mesto gita.

Dvostruko stakleno okno, takođe nazvane izolacijsko staklo (IG) ili termo staklo, dramatično povećava energetsku efikasnost PVC prozora. Dva panela su zapečaćena vazdušnim prostorom između njih koji stvara izolaciju. Što je veći vazdušni prostor, veća je izolacija.

Trostruki PVC prozori, sa tri panela i dva vazdušna prostora, takođe su dostupni. Ovo nisu uobičajene, jer dodatna izolacija koja se nudi ne smatraju se uopšteno vrednim značajnim dodatnim troškovima.

Sigurnost

Za sprečavanje lakog i neometanog ulaza lopova kroz Vaše prozore...