Kvalitetna montaža za duži vek stolarije

KVALITETNA MONTAŽA PVC STOLARIJE ZA NJEN DUŽI VEK

Menjanje stolarije na vašoj kući ili stanu je posao koji ne obavljate baš često. Kako biste imali dugotrajnu i funkcionalnu stolariju, potrebno je da se zadovolji nekoliko segmenata. Osim kvalitetnih profila, okova i stakla, vrlo je bitna montaža elemenata, koja treba biti obavljena pravilno i kvalitetno.
Zbog toga, ovaj posao nikako ne treba prepustiti nestručnim osobama, jer ugradnja stolarije zahteva stručnost i znanje.
Ako se to ne ispoštuje, može doći do neželjenih problema u funkcionisanju.

Pravilna ugradnja prozora i vrata važna je sa više aspekata. Ona omogućava dugovečnost vaše stolarije, zadržava izolacionu vrednost samog prozora ili vrata i onemogućuje prodor prašine, vlage ili vode između prozora i zidarskog otvora.

PVC stolarija u ponudi kompanije Termoplast doo Beograd, izrađena je od izuzetno kvalitetnih profila nemačkog proizvođača VEKA, koji su opremljeni okovima vrhunskog kvaliteta. Pravilnom montažom osiguravate njihovo bolje funkcionisanje.

– Veoma je važno da se stolarija postavi precizno centrirano vodoravno i horizontalno kod same montaže.
– Građevinski otvor uvek je veći za 1,5 ili 2 cm nego sam okvir stolarije, kako bi se taj prazan prostor popunio penom, čime se postiže odlična toplotna i zvučna izolacija.
– Ako ugradnja stolarije nije stručno obavljena, usled temperaturnih oscilacija mogu se pojaviti problemi u vezi sa funkcionalnošću.
– Poteškoće u otvaranju ili zatvaranju čak mogu dovesti i do većih oštećenja prozora i vrata.

Pravilna i stručna ugradnja je važna kako naknadno ne biste imali nepotrebnih troškova zbog ugrožavanja funkcionalnosti okova prozora.

Energetski bilans

Potrošnja energije u zgradi zavisi, kako od karakteristika same zgrade...