Odaberite prozore i vrata

Kako odabrati prozore i vrata?

Otvori na vašoj kući, stanu ili poslovnom objektu imaju, sem vizuelnog efekta, važan efekat na važe zdravlje i potrošnju novca.
Kada planirate novu stolariju mnogo pitanja je važno postaviti pre donošenja konačne odluke. Sem zvučne i termoizolacije ima stavki koje su, isto tako, bitne.

Građevinski stil i PVC prozori

PVC stolarija će značajno ulepšati spoljašnji izgled vašeg objekta. Važno je, ukoliko imate višedelne prozore ili prozore od poda do plafona, da se držite istog stila. Ako pak planirate prozore na novom objektu, imajte u vidu da će baš oni odrediti konačni stil cele građevine.

Funkcionalnost PVC stolarije

PVC stolarija ima mnogo mogućnosti. Može biti klizna ili se otvarati na druge načine ili se čak ne mora ni otvarati. Uskladite stolariju sa veličinom objekta i njenom namenom kako biste sačuvali što više prostora ili olakšali provetravanje prostorije.

Enterijer i PVC stolarija

Poznato je da danas stolarija može da ima različit izgled sa spoljne i unutrašje starne. To će vam znatno olakšati uklapanje u, na primer stari izgled zgrade i novi izgled stana. Imate mogućnost da birate boju ili teksturu. Takođe su dostuni prozori svih oblika, simetrični ili ne, četrtasti, okrugli, trouglasti.

Pozicija prema suncu

U zavisnosti koliko sunčeve svetlosti i u koje doba dana ulazi u prostorije, možete unapred odrediti veličinu i vrstu prozora. Odabir stakala kao i punjenje stakla gasom može imati velik uticaj na količinu svetlosti i temperaturu u prostoriji. Kod novih objekata obavezno povedite računa o geografskom položaju istog pri odabiru stolarije.

Sigurnost

Za sprečavanje lakog i neometanog ulaza lopova kroz Vaše prozore...