Zašto je PVC stolarija popularna?

Zašto je PVC stolarija popularna?

PVC prozori su postali popularni zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta, a što je vrlo bitno, imaju zaista dug vek trajanja. Razgovarali smo sa stručnjacima koji su nam otkrili sve prednosti PVC stolarije, kao i trikove za uspešno održavanje i iskorišćavanje svih prednosti koje donose.

Kupovinom PVC stolarije obezbedićete najbolju toplotnu izolaciju na tržištu.

Najveća prednost PVC prozora je definitivno toplotna izolacija samim tim i ušteda velike količine električne energije pri grejanju u zimskim i hlađenju u letnjim mesecima.

Zašto je toplotna izolacija toliko bitna i šta znači za Vaš dom?

Tokom zimskiog perioda ne želimo da hladnoća ulazi u naš dom koji pokušavamo održati što toplijim.

Ako želite zadržati toplotu u prostoriji, PVC prozori i vrata imaju veliku ulogu u tome. Stara stolarija ima loša izolaciona svojstva, pa samim tim gubitak toplote je veći, a to znači da gubite novac.

PVC prozori su energetski efikasniji i potrebno je manje grejanja, odnosno hlađenja.
Upravo zahvaljujući toj činjenici čuva se okolina.

Kako je za grejanje i hlađenje prostorija potrebno manje prirodnih resursa, manje se štetnih materija ispušta se u okolinu.

Efikasno protiv buke

Vrhunska zvučna izolacija postignuta je zahvaljujući više komornim profilima.

Buka Vas može ometati u svakodnevnim aktivnostima i znatno umanjiti kvalitet života i posla.
Rešenje problema buke zaista se nalazi u kvalitetnoj PVC stolariji koja ima profile sa različitim nivoima zvučne izolacije. Odabir stakala takođe utiče na zvučnu izolaciju.
To je neophodno svima koji žive u centru grada ili u blizini prometnih ulica. Otporni su na sve vremenske uslove, a održavanje ne iziskuje nikakve dodatne troškove – boja im neće izbledeti ili požuteti s vremenom, a povremenim čišćenjem dugo ćete imati naizgled nove PVC prozore.

Podmazivanje prozora i ventilacija

S vremenom kada se javi škripanje prozora, tj. ručica i mehanizama, možete uzeti stvar u svoje ruke bez da zovete majstora. Prozori se održavaju na način da se metalni delovi povremeno čiste i podmazuju. Barem jednom godišnje, potrebno je podmazati uljem sve dijelove prozora koji su pokretni.

PVC prozori novije generacije imaju mogućnosti postavke otvora na ventilacijski mod.

Pri odabiru prozora uzmite u obzir da su dugoročna investicija i zapravo jedina barijera između vašeg prostora i spoljnih uticaja. Uz pomoć ovih saveta, možete iskoristiti pun potencijal PVC-a i uživati u njihovom kvalitetu narednih godina.