Šta utiče na troškove zamene stolarije?

Šta utiče na troškove zamene stolarije?

Želite da zamenitte stolariju, ali niste sigurni koliko bi vas takav projekt mogao koštati na kraju? Nažalost, ne postoji gotovo rešenje koje bi vas rešilo muka, jer cena zavisi od više različitih faktora. Konačnu cenu možete dobiti tek kada se posavjetujete s profesionalcem. On će proceniti koje su vaše potrebe i šta bi za vaš dom bilo najbolje rešenje.

Dok ste još u istraživanjima i razmišljanjima, navešćemo vam nekoliko faktora koji utiču na troškove zamene stolarije. Sve sa ciljem kako biste imali više informacija i smernica pri upoređivanju različitih opcija.

Faktori koji utiču na troškove zamene stolarije:

STIL NOVIH PROZORA I VRATA

Zavisno od stila, boje i oblika prozora, varira i cena. U Termoplastu možete odabrati više od 40 različitih boja i tekstura pvc prozora i vrata. Niste ograničeni ni oblikom – četvrtasti ili okrugli – vaši prozori i vrata mogu biti oblika kakvog želite. Za vas izrađujemo prozore i vrata posebnih veličina i oblika, prema vašim željama. Odaberite boju i oblik prozora koji se najbolje uklapa u vaš dom!

MATERIJAL – PVC PROFILI

Karaktereristike PVC profila znatno utiču na cenu stolarije. Svaki pvc profil ima svoje posebnosti i prednosti, zavisno od lokacije i potreba kojima je namenjen. Odaberite PVC profile koji najbolje odgovara vašim potrebama.

DODACI I OPCIJE ZA PVC STOLARIJU

Srazmerno dodatnim opcijama, variraće i trošak vašeg projekta. Cena će varirati zavisno od količine dodataka koje odaberete za svoje nove PVC prozore – roletne, komarnike, posebne kvake, posebna stakla, sigurnosne sisteme i slično.

VELIČINA PROJEKTA ZAMENE STOLARIJE

Cena naravno zavisi i do toga da li menjate jedan prozor ili prozore i vrata na celom objektu ili stanu. Isto tako, na cenu celog projekta utiče da li zadržavate postojeću dimenziju prozora ili ste odlučili povećavati površinu staklenih površina. Trošak raste srazmerno količini utrošenog materijala i vremena.

UGRADNJA PVC PROZORA I VRATA

Ako imate potrebne veštine, prozore i vrata možete ugraditi sami. Tako ćete smanjiti troškove projekta i u uštedeti. Ako ipak niste baš stručnjak u tom području, prepustite ugradnju profesionalcima. Zamena stolarije je dugotrajna, i ne baš malena investicija, koju je bolje prepustiti u ruke ljudima koji to rade svakodnevno. O važnosti ugradnje prčitajte OVDE.

LOKACIJA

Cena može varirati i zavisno od lokacije. Srazmerno tome kolika je udaljenost objekta na kom želite menjati stolariju, rastu troškovi transporta. Raspitajte se da li transport stolarije ulazi u cenu.