PVC prozori koji čuvaju okolinu

Zašto baš PVC stolarija?

PVC je najviše korišćen materijal za proizvodnju stambenih prozora. U razvijenim zemljama, kao što je to Velika Britanija, udeo PVC-a na tržištu veći je od 80%.

Kada se priča o energetskoj efikasnosti prozora, PVC prozori definitivno zauzimaju prvo mesto. Okvir prozora (profil) igra vrlo važnu ulogu u energetskoj i efikasnoj termo izolaciji. U poređenju sa aluminijskim ili drvenim profilima, PVC profili su najefikasniji – imaju bolja izolaciona svojstva, time mogu redukovati energetske i troškove grejanja.
PVC stolarija ima mnoge pozitivne karakteristike:
– dugotrajna je
– otporna je na različite vremenske uslove
– odlična zvučna izolacija
termoizolaciona svojstva.

Ekološki je proizvod koji pridonosi očuvanju prirode, štedi energiju, a time i Vaš novac.

Šta je PVC i kako nastaje?

PVC je skraćenica koja označava hemijski sastav polivinil hlorid (PolyVinyl Chloride), moderan sintetički materijal. Ova jednostavna plastika sastoji se od 57% obične soli i 40% etilena, koji je odvojen od goriva u procesu rafinisanja. Ostali dodaci uključuju stabilizatore i boje. Etilen se, osim u nafti, prirodno nalazi i u biljkama – što je i dovelo do razvoja obnovljivih izvora energije kroz bio goriva.

PVC je termoplastičan materijal, što znači da može biti rastopljen više puta. Takvi materijali zagrevanjem na određenu temperaturu prelaze u tečno stanje, a hlađenjem prelaze u čvrstu formu. Kada je to potrebno, tvrdi PVC može biti pojačan metalom.

Pri proizvodnji PVC-a, kao i pri proizvodnji finalnog proizvoda, troši se vrlo malo energije. PVC je materijal koji je od svih plastika najmanje zavisan od nafte i nije štetan kao što to većina misli.
Ekološki proizvod koji se može 100% reciklirati.

Izolaciona svojstva pvc stolarije

Većina naftnih derivata odmah se spaljuje i koristi za stvaranje energije. Nasuprot tome, PVC stvara ogroman asortiman proizvoda koji traju decenijama, nakon čega se mogu u potpunosti reciklirati. PVC prozori traju duže od drvenih i troše znatno manje energije tokom proizvodnog procesa, i osiguravaju velike uštede energije kod grejanja i hlađenja prostorija.

PVC proizvodi imaju vrhunska izolaciona svojstva čime umanjuju toplotne gubitke, smanjuju potrošnju energije i uticaj na okolinu. Dugotrajnost, čvrstoća i otpornost na razne klimatske uslove produžuje životni vek PVC prozora i vrata. Počevši od dana kada ih ugradite u vaš dom PVC prozori čuvaće Vašu dragocenu energiju, smanjiti emisiju i proizvodnju štetnih gasova i štedeti Vaš novac.

Termoizolacija

Pod terminom termoizolacija najčešće podrazumevamo termoizolacioni materijal, koji u svojoj...

Sigurnost

Za sprečavanje lakog i neometanog ulaza lopova kroz Vaše prozore...