Kako da nova PVC stolarija sama sebe otplati

Kako da nova PVC stolarija sama sebe otplati

Bilo da živite u stanu ili kući, zamena stare stolarije i postavljanje nove računa se u one “veće” investicije. Zato, prilikom odluke, svakako kontaktirajte više kompanija koje se bave ovim poslom, stavite sve na papir i onda donesite odluku. Znate kako kažu “Tri puta meri, jednom seci!”

Međutim, mnogi često odlažu zamenu stare stolarije, a nisu ni svesni da ih upravo to odlaganje odluke zapravo košta. I to svakog meseca! Neki ovaj trošak plaćaju samo u zimskim mesecima (ako koriste grejanje na gas, pelet ili drva), dok oni koji koriste centralno grejanje ovaj trošak imaju svakog meseca tokom cele godine.

Da pojasnimo malo o čemu se radi, mada verujemo da vam je već jasno. Ukoliko imate stolariju koja je dotrajala, to znači da u zimskom periodu sedeći pored prozora, možete osetiti blago strujanje ledenog vazduha. I to u najboljem slučaju. Ne samo da će prostorije biti hladnije, jer nema adekvatne izolacije, već ćete morati da uložite više novca u sirovine kojima se grejete, a računi će svakako biti veći.

Ove probleme najviše pogađaju porodice sa malom decom kojima je potreban topao i ušuškan dom.

Dakle, dok god budete odlagali zamenu starih za nove PVC prozore, praktično ćete plaćati to odlaganje kroz veće račune i više sirovina. Umesto toga, bolje je da odluku donesete što pre, kako bi smanjili sebi nepotrebne troškove. U nekim kompanijama imate priliku da zamenu kompletne PVC stolarije plaćate na rate i to je svakako olakšavajuća okolnost. Smanjite svoje račune za grejanje i troškove nabavke sirovina i taj iznos plaćajte mesečno za novu PVC stolariju. Na taj način, dugoročno možemo reći da nova PVC stolarija sama sebe otplaćuje!

Zašto baš PVC?

Ako se prilikom donošenja odluke o zameni stare stolarije dvoumite između ALU i PVC stolarije, evo par dobrih razloga zašto biste ipak izabrali PVC:

PVC prozori su topliji – Obzirom da su ALU prozori izrađeni od aluminijuma, koji spada u metale, u zimskom periodu ovaj materijal reaguje na hladnoću tako što i sam postaje hladan. Za razliku od ovih, PVC prozori su znatno topliji, pa samim tim i bolji izolatori hladnoće.

PVC prozor nije sklon grebanju – Stolarija se u proseku menja jednom u 10 godina, a nekada je taj vremenski period i duži. Za to vreme, ogrebotine su ponekad neminovne. Međutim, PVC prozori nisu skloni grebanju za razliku od ALU prozora, a čak i da se ogrebotina na PVC prozorima desi, ona se može sanirati, dok kod aluminijumskih prozora ove ogrebotine su trajne.

PVC prozor ima postojanu boju – Kvalitetan PVC prozor vremenom ne gubi na kvalitetu boje, ne požuti i ne izgubi sjaj, dok aluminijumski prozori vremenom gube sjaj i mogu promeniti boju usled vremenskih promena.

PVC prozori i uopšte stolarija je dugotrajna isto koliko i aluminijumska stolarija.

PVC stolarija je znatno jeftinija, te ovde možete imati značajne početne uštede.

Da li je jesen pravo vreme za promenu stolarije?

Iako se zamena stolarije preporučuje u letnjim mesecima, kada je napolju još uvek toplo, jesen je svakako odlično vreme za zamenu stare i dotrajale stolarije.

Ako ste u toku leta imali previše obaveza ili iz nekog razloga niste imali vremena za zamenu stolarije, sada je idealno vreme da svoj dom adekvatno pripremite za zimski period koji je pred nama.

Topao, ušuškan dom je ono što je svima nama potrebno.

Prednosti PVC prozora

Lako održavanje, izdržljivost i termička efikasnost tri su glavne prednosti...

Sigurnost

Za sprečavanje lakog i neometanog ulaza lopova kroz Vaše prozore...