5 razloga zašto odabrati PVC stolariju

5 razloga zašto odabrati PVC stolariju

U današnje vreme PVC stolarija je definitivno vodeći proizvod na tržištu. Kada pogledamo evropsko tržište, vidimo da više od 80% domaćinstava i javnih objekata koristi PVC prozore i vrata. Ako niste bili upoznati s prednostima PVC stolarije pripremite se, jer više nećete gledati na drvenu i PVC stolariju isto.

Velik broj prozora i vrata izrađeni su od drvene ili alu stolarije. Iako su u vremenu u kom su nastali bili odlično rešenje, tehnologija je značajno napredovala, kao i materijali od kojih se izrađuje stolarija.

PVC stolarija u Termoplastu u Beogradu, izrađuje se od VEKA profila. Radi se o PVC prozorima, vratima, komarnicima i roletnama sa raznim sistemima otvaranja, boje profila, dimenzija itd.

Zašto odabrati PVC stolariju?

Ima mnogo razloga zašto biste trebali izabrati PVC stolariju pre nego neke druge oblike stolarije kao što je na primer drvena.

Navešćemo par činjenica o prednostima PVC stolarije i razloga zašto biste se trebali odlučiti na zamenu stolarije u Vašem domu ili za ugradnju baš PVC stolarije na novom objektu.

1. Moderan izgled PVC stolarije

Ugradnjom PVC stolarije menjate izgled doma čime ćete poboljšati njegovu estetiku, lepotu i dizajn.
PVC prozori i vrata dolaze u širokoj paleti boja što omogućava da PVC stolariju prilagodite svom domu ili poslovnom prostoru. Ovakvom promenom donećete novi i originalni izgled prostoru u kom boravite.

Dizajn PVC stolarije je bezvremenski i moderan, može se prilagoditi i zahtevnoj modernoj arhitekturi, kao i starim građevinama.

Osim što ćete prozore moći prilagoditi svom domu s najboljim mogućim dizajnom – Vašim vlastitim. Za izgled PVC stolarije mogućnosti su beskrajne

2. Pričamo o kvalitetu PVC stolarije

Iako se proizvodnja PVC stolarije i krajnjih proizvoda izvodi u našem proizvodnom pogonu u Beogradu, PVC profili dolaze od nemačke firme VEKA.

Termoplastova PVC stolarija nudi Vam više od 20 godina iskustva u izradi i postavljanju PVC i ALU stolarije u Vaše stambene i poslovne objekte s najmodernijom opremom koja odgovara ugradnji, nemačkog kvaliteta.

U našoj ponudi nalaze se par višekomornih profilnih sistema VEKA, o kojima možete pročitati više OVDE.
VEKA profili su prilagođeni različitim potrebama objekata i uslovima u kojima se ugrađuje PVC stolarija u zavisnosti od količine buke, vremenskih prilika, površine stakla koja se ugrađuje.

3. Garancija za toplotnu izolaciju

Kupovinom PVC stolarije obezbedićete najbolju toplotnu izolaciju na tržištu.
Zašto je toplotna izolacija toliko bitna i šta znači za Vaš dom?

Tokom zimskog perioda ne želimo da hladnoća ulazi u naš dom koji pokušavamo održati što toplijim.

Ako želite zadržati toplotu u prostoriji, PVC prozori i vrata imaju veliku ulogu u tome. Stara stolarija ima loša izolaciona svojstva, pa samim tim gubitak toplote je veći, a to znači da gubite novac.

4. Ušteda novca sa PVC stolarijom

Drvena i slična starija stolarija uzimaju Vam novac iz džepa.
Kako stolarija nema dovoljno dobru toplotnu izolaciju godišnje izgubite čak tri puta više energije nego što bi trebali.

Na taj način Vaši računi za grejanje i rashlađenje su veći, a zaključak koji se nameće je da PVC stolarija štedi novac.
Stara, posebno drvena stolarija zahteva specifično održavanje koje vas svakako košta više novca u odnosu na održavanje PVC stolarije.

5. PVC stolarija zahteva jako malo održavanja.

Kao što smo već napomenuli održavanje PVC stolarije nije zahtevno, možemo istaknuti najvažnije:

– jedanput godišnje potrebno je podmazati sve pokretne delove prozora
– proverite i po potrebi dotegnite vijke
– pažljivo otvarajte i zatvarajte svoje prozore i vrata.

Savete oko čišćenja PVC stolarije pročitajte upravo OVDE.

Sa PVC stolarijom možete zaboraviti na godišnja premazivanja lakovima i zaštitnim bojama kako bi Vaša drvena stolarija ostala cela i kako ne bi pucala zbog hladnoće i raznih vremenskih uticaja.

Energetski bilans

Potrošnja energije u zgradi zavisi, kako od karakteristika same zgrade...

Termoizolacija

Pod terminom termoizolacija najčešće podrazumevamo termoizolacioni materijal, koji u svojoj...